Home

 

GESCHIEDENIS

ISUZU historie

ISUZU werd opgericht in 1916, in Tokyo. Dit Japanse merk heeft de langste historie van alle Japanse autofabrikanten. ISUZU is één van ’s werelds grootste fabrikanten van bedrijfsvoertuigen. Daarnaast produceren ze diesel motoren die worden gebruikt in voertuigen over de hele wereld. De diesel motoren zijn terug te vinden in voertuigen van bekende merken als Ford en Renault-Nissan.

De ISUZU tijdlijn

 • 1916 Het bedrijf wordt opgericht

  Isuzu's geschiedenis begint in 1916 als Tokyo Ishikawajima Shipbuilding & Engineering Company Limited en Tokyo Gas & Engineering Company samen gaan werken om voertuigen te produceren.

 • 1922 De eerste passagiers auto

  Na 4 jaar in ontwikkeling te zijn geweest wordt de Wolseley A9 de eerste passagiersauto die in Japan geproduceerd is.

 • 1949 ISUZU wordt de officiele merknaam

  Na succesvolle decennia neemt het bedrijf de ISUZU merknaam aan en gaat Isuzu Motors Limited zich volledig focussen op het produceren van auto's

 • 1959 ISUZU lanceert de N-Series

  10 jaar later lanceert Isuzu de "Elf" in Japan, welke internationaal bekend is geworden als de N-Series light duty truck.

 • 1963 ISUZU Bellet en Wasp

  Om de passagiersauto markt te kunnen veroveren start men de productie van de Isuzu Bellett. Dit model wordt al snel de meest geëxporteerde auto van Japan. Niet veel langer daarna komt de Isuzu Wasp op de markt welke minstens zo succesvol blijkt te zijn.

 • 1972 ISUZU Faster komt op de markt

  In hetzelfde jaar dat ISUZU zijn samenwerking ondertekend met General Motors, komt de Isuzu Faster op de markt als eerste generatie UTE.

 • 1982 ISUZU brengt 's werelds eerste space cab model uit

  Een trots jaar voor Isuzu: het eerste space cab model komt van de lopende band rollen.

 • 2002 De internationale ISUZU D-Max wordt gelanceerd

  De Isuzu D-MAX Ute wordt wereldwijd uitgebracht. Met deze vijfde generatie gaat ISUZU het nieuwe millennium in.

 • 2012 De nieuwe D-Max wordt geintroduceerd

  Een nieuw tijdperk breekt aan voor de Isuzu D-MAX. De volledig vernieuwde D-MAX komt aan in Europa en beschikt over nog meer kracht, comfort en veiligheid.

ISUZU modellen

ISUZU richtte zich in eerste instantie op commercieel toegepaste voertuigen. Hierin vinden we de N-serie modellen. Deze vrachtwagens zijn, met hun hoogwaardige design, een bijdrage aan het imago van elk bedrijf dat hem gebruikt.

Later werden hier de pick-up modellen aan toegevoegd. Alle pick-up modellen die ISUZU ontwikkeld heeft, stammen af van de ISUZU Wasp uit 1963. Dit model werd ontwikkeld met de bedoeling een wagen te bouwen met de eigenschappen van een gewone auto en de functionaliteiten van een truck. Bijna 50 jaar aan onderzoek en ontwikkeling zijn samengevoegd in de nieuwe ISUZU D-Max.

nseries2

ISUZU en betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid, dat is waar Japanse merken bekend om staan. ISUZU is daarop geen uitzondering. ‘Verdien het vertrouwen van de klant’ is de achterliggende filosofie waarmee ISUZU hun producten ontwikkelt. Om het vertrouwen van hun klanten te verdienen streeft ISUZU de hoogste standaard van betrouwbaarheid na. Continu perfectionerenwij onze technologieën.

milieu

ISUZU en duurzaamheid

ISUZU is een voorloper wat betreft duurzaamheid. Steeds meer bedrijven focussen op duurzame initiatieven. De vraag naar betrouwbare en milieuvriendelijke producten blijft groeien. ISUZU speelt hierop in met hun ontwikkelingsstrategie: S E E “Safety Economy Environment”.

Om de impact van hun voertuigen op het milieu te beperken let ISUZU op de keuze van de materialen bij de productie. Duurzaamheid en veiligheid zijn belangrijke elementen bij ISUZU.

en laat u verrassen door het robuuste karakter, de uitzonderlijk soepele motor en legendarische duurzaamheid en zuinigheid.

WILT U MEER TE WETEN KOMEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN ISUZU?